22559
post-template-default,single,single-post,postid-22559,single-format-standard,stockholm-core-1.0.9,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.1.6,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Πώς να διαλέξεις το τέλειο άρωμα για το καλοκαίρι

Τα αιθέρια έλαια και τα αρώματα χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα μέχρι και τις ημέρες μας. Το άρωμα είναι βασικό στοιχείο της γυναικείας καθημερινής ρουτίνας. Η σωστή επιλογή αρώματος μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση, να σου ανασύρει αναμνήσεις από το παρελθόν, να δώσει έμφαση στην παρουσία σου. Όσο και να αγαπάς όμως ένα άρωμα δεν μπορείς να φοράς το ίδιο όλο το χρόνο. Όπως αλλάζει η γκαρνταρόμπα σου στη διάρκεια του χρόνου με βάση τις εποχές το ίδιο ισχύει και για τα αρώματα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ καλοκαιρινών και χειμερινών αρωμάτων;

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή με αρκετές εξωτερικές δραστηριότητες π.χ. παραλία, και το άρωμα σου πρέπει να σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη. Είναι σημαντικό να αλλάζεις αρώματα στη διάρκεια των εποχών γιατί η διάρκεια τους επηρεάζεται από τη θερμοκρασία. Η θερμότητα προκαλεί πιο γρήγορη εξάτμιση γι αυτό τα αρώματα του καλοκαιριού και του χειμώνα διαφέρουν μεταξύ τους.

Εάν ένα άρωμα είναι δυνατό, μπορεί να γίνει πολύ έντονο για το καλοκαίρι. Έτσι του θερμότερους μήνες τα αρώματα τείνουν να γίνουν ελαφρύτερα και πιο αναζωογονητικά σε αντίθεση με τις χειμερινές αρωματικές ουσίες που είναι πιο πλούσιες και ζεστές.

Όσο αρχίζει λοιπόν να ζεσταίνει ο καιρός κατάλληλα είναι τα αρώματα που εμπεριέχουν κίτρο, εσπεριδοειδή, πράσινο τσάι, φρούτα, γιασεμί, λουλούδια,tuberose και frangipani.

Ποια αρώματα να αποφύγεις στη διάρκεια του καλοκαιριού;

Όπως είπαμε παραπάνω τα λουλουδάτα αρώματα είναι φανταστικά για το καλοκαίρι, ωστόσο υπάρχουν κάποια που πρέπει να αποφύγεις όπως τα πολύ γλυκά αρώματα π.χ. βανίλια,πατσουλί κι αρώματα ανατολής.

Πώς κάνεις το άρωμα σου να διαρκεί περισσότερο στην καλοκαιρινή ζέστη;

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο μπορείς να πετύχεις διάρκεια στο άρωμα σου ενισχύοντας το με body lotion (πολλά αρώματα έχουν lotion της δικής του σειράς) ή λάδι, αλλά πρόσεξε μην το παρακάνεις. Γι ακόμα καλύτερα αποτελέσματα προετοίμασε το δέρμα σου κάνοντας ένα καλό scrub και χρησιμοποιώντας στην συνέχεια ένα μη αρωματικό σαπούνι, έτσι ώστε το άρωμα σου να είναι το μοναδικό.

Πώς να διαλέξεις το άρωμα που ταιριάζει στην προσωπικότητα σου;

Καθώς είσαι στην αναζήτηση του τέλειου αρώματος καλό θα είναι να διαλέξεις κάποιο που να σ’ εκφράζει και να σε αντιπροσωπεύει. Υπάρχουν κάποιες βασικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό  σου πριν την αγορά που θα σε οδηγήσουν στη σωστή επιλογή όπως: »Πού θα πηγαίνεις όταν το φοράς;» , »Πόσο συχνά σκοπεύεις να το φοράς; (Μία φορά το πρωί, περισσότερες στη διάρκεια της ημέρας ή σε ειδικές περιστάσεις). »Ποιες είναι οι αγαπημένες σου μυρωδιές;» Είσαι ένα δροσερό κορίτσι που αγαπάει τα parties και τις εξόδους; Είσαι μια προσγειωμένη γυναίκα που ωριμάζει στη διάρκεια των χρόνων; Η ρομαντική που αγαπάει τα κλασικά και διαχρονικά αρώματα; Ή η boho  που θέλει ένα φρέσκο, δροσερό άρωμα που ταιριάζει τέλεια στη χαλαρή φύση της;

Παρακάτω σου προτείνουμε μερικά αρώματα που κυκλοφορούν στην αγορά για να καταλάβεις τη διαφορά των εποχών!

Το Jo Malone Lime Basil and Mandarin Cologne είναι αρκετά φρέσκο για το καλοκαίρι. Με μια έντονη essence από μανταρίνι, μια νότα βασιλικού και βασικό στοιχείο το κεχριμπάρι το άρωμα αυτό είναι μία μοντέρνα αλλά κλασική μυρωδιά ιδανική για όλη τη μέρα!

Το Tom Ford Neroli Portofino Eau de Parfum μπορούμε να το περιγράψουμε ως »ζωντανό» κι αφρώδες άρωμα που μας μεταφέρει στην Ιταλική ριβιέρα και περιλαμβάνει λουλουδάτες νότες, κεχριμπάρι, φρέσκα εσπεριδοειδή, που το καθιστούν το τέλειο άρωμα για όλες τις καλοκαιρινές δραστηριότητες!

Το Versace Eros pour Femme είναι κατάλληλο για τη δυναμική γυναίκα που τονίζει τη θηλυκότητα της. Με έντονες λουλουδάτες και φρουτώδεις νότες αλλά και απαλές ξυλώδεις, αυτό το άρωμα είναι τέλειο για το καλοκαίρι.

Το Bobbi Brown’s Beach Eau de Parfum είναι το άρωμα που χρειάζεσαι για την παραλία. Είναι ένα ελαφρύ, δροσερό άρωμα με νότες από γιασεμί, θαλασσινή αύρα και μανταρίνι!

Be !nspired

Μαρία Χρυσαϊδη

Αυτό το άρθρο δεν έχει λάβει ακόμα σχόλια

Θα χαρώ να ακούσω τη γνώμη σας!

*Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται και αντιμετωπίζεται με απόλυτη εχεμύθεια.