22783
post-template-default,single,single-post,postid-22783,single-format-standard,stockholm-core-1.0.9,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.1.6,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Πώς να οργανώσεις την ντουλάπα σου

Κεφάλαιο ντουλάπα: Σχεδόν όλοι μας τις γεμίζουμε με περισσότερα πράγματα από όσα χρειαζόμαστε! Το σίγουρο είναι πως με την καθημερινή χρήση η ντουλάπα ανακατεύεται, τα ρούχα μπερδεύονται, κάποια πέφτουν πιο πίσω κι έτσι τα ξεχνάμε. Το αποτέλεσμα είναι κάθε πρωί να ανοίγουμε την ντουλάπα μας και να λέμε τη γνωστή ατάκα »δεν έχω τίποτα να φορέσω».

Η μόνη λύση είναι η σωστή οργάνωση. Μια ντουλάπα οργανωμένη με περισσότερη ποιότητα και λιγότερη ποσότητα, σε βοηθά να κερδίσεις χρόνο, καθώς εμπεριέχει ρούχα πιο ευκολοφόρετα με τα οποία μπορείς να κάνεις περισσότερους συνδυασμούς.
Τι σημαίνει οργανώνω την ντουλάπα μου;
Η τακτοποιημένη ντουλάπα θα σε βοηθήσει να βρίσκεις πιο γρήγορα τα αγαπημένα σου ρούχα. Απλά χρειάζεται να αφιερώσεις 2-3 ώρες για να την οργανώσεις. Πάμε να δούμε πώς θα το καταφέρεις:
Άδειασε και καθάρισε την ντουλάπα σου
Άδειασε τα πάντα. Ρούχα, αξεσουάρ, τσάντες, παπούτσια, φουλάρια κ.α. Σίγουρα θα βρεις πολλά ξεχασμένα πράγματα εκεί μέσα. Ύστερα ξεσκόνισε και καθάρισε την. Αν και κλειστές οι ντουλάπες συγκεντρώνουν πολύ περισσότερο σκόνη από όσο φαντάζεσαι.
Αποσυμφόρηση
Τώρα ήρθε η ώρα να αποσυμφορήσεις λίγο την κατάσταση. Χάρισε, ανακύκλωσε, πούλα ή πέταξε ρούχα, παπούτσια κι αξεσουάρ που δε χρειάζεσαι πια! Κράτα ρούχα που αγαπάς και φοράς συχνά! Δες επίσης: Ανακύκλωση-ρούχων

Οργάνωση
Έφτασε η ώρα να ξαναμπούν μέσα με σωστό τρόπο πλέον. Τοποθέτησε τα έτσι ώστε να σε εξυπηρετούν.
-Στο μπροστά μέρος της ντουλάπας σου και στη μέση τοποθέτησε ρούχα που φοράς πιο συχνά.
-Τακτοποίησε τα ανά γκρουπ πχ όλα τα παντελόνια μαζί, όλα τα φορέματα, όλα τα πουλόβερ κ.τ.λ. Κάποιοι προτιμούν να τα γκρουπάρουν ανά χρώμα, αυτό εξαρτάται από εσένα και το πόσο μεγάλη είναι η ντουλάπα σου.
Κρεμαστά                        Διπλωτά
-Σακάκια/Ζακέτες            -Τζιν
-Πουκάμισα                       -Πουλόβερ
-Παντελόνια                      – t-shirts
-Φορέματα                         – Σορτς
-Φούστες                            – Κολάν
-Κοστούμια                        – Ρούχα γυμναστικής
Στα πιο ψηλά ντουλάπια τοποθέτησε:
-Τα εκτός εποχής ρούχα
-Τα πιο ιδιαίτερα πχ ένα ακριβό φόρεμα ή κάποιο vintage κομμάτι που θέλει προσοχή
-Τα αποκριάτικα κοστούμια

Μοίρασε στα συρτάρια τα εσώρουχα, τις πιτζάμες και τις κάλτσες.

Παπούτσια
Εδώ είναι λίγο πιο δύσκολο καθώς πολλά είναι ογκώδη με τα κουτιά τους. Παπούτσια που δε φοράς συχνά τοποθέτησε τα σε ένα ράφι ψηλά. Ενώ τα πιο καθημερινά στο κάτω μέρος της ντουλάπας σου. Αν έχεις χώρο για παπουτσοθήκη είσαι από τις τυχερές.
Αξεσουάρ
Κοσμήματα, ζώνες, φουλάρια, κασκόλ, σκουφάκια, γάντια, γυαλιά ηλίου. Ξεχώρισε τα από τα υπόλοιπα ρούχα σου. Μπορείς να τα τακτοποιήσεις σε θήκες μέσα στα συρτάρια ή σε κουτιά ανά γκρουπ.
Τσάντες
Όσον αφορά στις τσάντες, μπορείς να τους αφιερώσεις ένα ράφι της ντουλάπας σου. Για να τις προστατέψεις από τη σκόνη μπορείς να τις βάλεις μέσα σε πάνινες θήκες .

Be !nspired

Μαρία Χρυσαϊδη

Αυτό το άρθρο δεν έχει λάβει ακόμα σχόλια

Θα χαρώ να ακούσω τη γνώμη σας!

*Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται και αντιμετωπίζεται με απόλυτη εχεμύθεια.