21736
post-template-default,single,single-post,postid-21736,single-format-standard,stockholm-core-1.0.9,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.1.6,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Πώς να διαλέξεις Γυαλιά Ηλίου ανάλογα το σχήμα του προσώπου σου

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κυρίως σε εμάς που ζούμε στην Ελλάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά ηλιοφάνειας συγκριτικά με άλλες χώρες. Με τόση ποικιλία σχεδίων όμως είναι απόλυτα φυσικό να μην μπορείς να αποφασίσεις ποιο ζευγάρι γυαλιών ηλίου θέλεις! Πώς θα ξέρεις ποιος σκελετός ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου και ποιος αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σου; Μην ανησυχείς! Παρακάτω θα λυθούν όλες σου οι απορίες και θα δεις τι σου ταιριάζει ακριβώς ανάλογα το σχήμα του προσώπου σου.

Ποιο είναι το σχήμα του προσώπου μου;

Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβουμε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου μας. Έχεις σχήμα καρδιάς, οβάλ, τετράγωνο, στρογγυλό; Πώς θα το καταλάβεις;  Πιάσε τα μαλλιά σου πίσω, πήγαινε μπροστά από έναν καθρέφτη και  κοίταξε ευθεία μπροστά. Τράβηξε μια selfie το πρόσωπο σου!  Σύγκρινε τη φωτογραφία που τράβηξες με τα παρακάτω σχέδια να δεις με ποιο μοιάζει!

Οβάλ Σχήμα Προσώπου

Εάν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία προσώπου είσαι από τις τυχερές γιατί σου ταιριάζουν σχεδόν όλα τα σχέδια σκελετών σε γυαλιά. Τα θετικά του να έχεις οβάλ πρόσωπο είναι πως υπάρχει μια ισορροπία στις αποστάσεις των χαρακτηριστικών. Πριν επιλέξεις σχέδιο τσέκαρε το χρώμα να ταιριάζει με την απόχρωση του δέρματος σου. Σε γενικές γραμμές τα μεγάλα γυαλιά ηλίου  και οι σκουρόχρωμοι σκελετοί είναι αρκετά κολακευτικοί και αναδεικνύουν τα ζυγωματικά ενός οβάλ προσώπου!

Καρδιά Σχήμα Προσώπου

Τα πρόσωπα με σχήμα καρδιάς έχουν συνήθως φαρδύ μέτωπο και μικρότερο πηγούνι. Οι καλύτερες επιλογές σε γυαλιά γι αυτήν την κατηγορία είναι οι cat-eye σκελετοί  (γατίσιο σχήμα), όπως και οι σκελετοί – πεταλούδα και γενικότερα μικρότερου μεγέθους ζευγάρια γυαλιών γιατί τα μεγάλα θα καλύψουν αρκετά το πρόσωπο.  Μια άλλη επιλογή είναι ελαφρώς έγχρωμοι φακοί και σκελετοί σε έντονες αποχρώσεις και prints που θα τονίσουν την περιοχή των ματιών και θα «μαλακώσουν» το  κάτω μέρος του προσώπου!

Τετράγωνο Σχήμα Προσώπου

Έχετε τετράγωνο σχήμα προσώπου; Να τι πρέπει να γνωρίζεται σε αυτήν την περίπτωση: τα χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας προσώπου  είναι το φαρδύ μέτωπο,τα μεγάλα ζυγωματικά και η έντονη γνάθος. Αν λοιπόν έχετε έντονα χαρακτηριστικά επιλέξτε μεγάλα γυαλιά ηλίου.Απλά θυμηθείτε να αποφύγετε σκελετούς με πολλές γωνίες γιατί αυτό θα σκληρύνει το πρόσωπο σας.

Στρογγυλό Σχήμα Προσώπου

Τα στρογγυλά πρόσωπα έχουν συνήθως το ίδιο πλάτος και ύψος, ίδια δηλαδή απόσταση οριζόντια και κάθετα. Όταν επιλέγετε γυαλιά να προτιμάτε σκελετούς που είναι μεγαλύτεροι από το φαρδύτερο μέρος του προσώπου σας. Αποφύγετε λοιπόν τους στρογγυλούς σκελετούς καθώς αυτοί δεν κολακεύουν σε αυτήν την περίπτωση και αντί αυτού προτιμήστε ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα για να δημιουργήσετε γωνίες. Κι αν σας αρέσουν οι σκελετοί με κοσμήματα και σχέδια, τότε αυτό είναι τέλειο γιατί όχι μόνο προσδίδουν κομψότητα αλλά δίνουν και μια ανορθωτική αίσθηση στο πρόσωπο σας!

Be !nspired

Μαρία Χρυσαΐδη

4 Σχόλια
  • Avatar

    Μιρέλα

    28 Αυγούστου 2017at14:59 Απάντηση

    Πολύ χρήσιμες πληροφορίες!!!! Μπράβο!!!

    • Maria

      Maria

      28 Αυγούστου 2017at15:58 Απάντηση

      Ευχαριστώ πολυ Μιρέλα! ❤️❤️

  • Avatar

    AnnieK

    30 Ιανουαρίου 2018at19:33 Απάντηση

    Πραγματικά πολύ χρήσιμες συμβουλές και ωραία τα tips που μας δίνεις!! Επειδή έχω τετράγωνο πρόσωπο αγόρασα πρόσφατα πιο στρογγυλεμένα γυαλιά ηλίου και όντως ταιριάζουν ωραία σε αυτόν τον τύπο προσώπου. Ευχαριστούμε!!!!

    • Maria

      Maria

      30 Ιανουαρίου 2018at21:46 Απάντηση

      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια!!! Χαίρομαι ιδιαίτερα!!! ❤️

Θα χαρώ να ακούσω τη γνώμη σας!

*Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται και αντιμετωπίζεται με απόλυτη εχεμύθεια.